Хиляди хора от цял свят ще посрещнат Коледа във Витлеем 24.12 | 16:13

Християни от различни националности се събират за празничната литургия в църквата Рождество Христово

От iNews.bg

Хиляди хора от цял свят пристигат във Витлеем за Бъдни вечер. Те искат да посрещнат Коледа на мястото, където християните вярват, че е роден Исус Христос. Очаква се посетителите да бъдат доста повече в сравнение с миналата година. Десетки палестинци и туристи вече се стекоха към площад "Мангер" в близост до църквата на Рождество Христово, построена върху мястото, където Дева Мария ражда Божия син. Голямата коледна елха на площада пък влезе в ролята на сцена за превърналите в задължителни селфита, предаде Нова ТВ. Палестинските сили за сигурност са разположени в области, които водят до църквата и площада. Коледни песни на арабски кънтят от високоговорители.

"Чувствам се страхотно. Това е първата ми Коледа далеч от дома, но да си във Витлеем е наистина невероятно", казва 21-годишната Валерия от Уисконсин. Рамзи Ал Дурзи, християнин от Аман, е дошъл с двете си деца, за да посети роднини в Джифна – християнско село близо до Рамала. "Това е първото ми посещение във Витлеем и атмосферата е наистина страхотна", каза той.

Празниците във Витлеем завършват в полунощ с литургия в черквата Рождество Христово. Още стотици туристи се очаква да посетят също Йерусалим и Назарет.

Водещи

Най-четени