Хитлер задоволил сексуално войниците си по удивителен начин 23.05 | 15:23

Нужни били само малко количество силикон и изкуствена, руса коса

От Мартина Панайотова

По време на Втората световна война Адолф Хитлер поръчал на нацитата да изобретят секс кукли, които да бъдат изпратени на ротите му и по този начин да се предотврати заразата от сифилис, която плъзнала сред войниците, след като започнали да спят с французойките по време на немската окупация, стана ясно наскоро.

Синтетичните "партньори" били изработени от силикон и имали специален дизайн, отговарящ отлично на сексуалните нужди на ротите.

По-малки от човешки ръст и наречени "гиноиди", те били промотирани сред немските мъже в униформи като "по-добро забавление от френските проститутки", писа Daily Mail.

В началото унгарската актриса Кейт фон Нагу е помолена да послужи за прототип и куклата да се моделира по нея, но тя категорично отказала.

Така се стигнало до решението войниците да прилагат собствената си фантазия при използването ѝ, а тя да остане "арийски тип" – с руса коса и сини очи.

В основата на идеята на Доналд Греъм стои тайният проект "Borghild", който му попаднал, докато проучвал историята на популярната кукла Барби.

А именно – секс играчки, които били използвани в следвоенна Германия. Те били давани на войниците, за да се позабавляват с тях.

Откритието толкова го заинтригувало, че го включил в книгата си, посветена на друг диктатор – Мусолини.

В хода на проучването си Греъм открил един шокиращ откъс, написан лично от Хенрих Химлер през далечната 1940 г.:

"Най-голямата опасност в Париж е най-широко разпространеното и неконтролируемо присъствие на проститутки, с които клиентите развратничат в барове, танцови зали и изобщо – навсякъде."



Най-четени