ЦРУ се кани да ликвидира Ким Чен Ун? 23.10 | 12:44

Двусмислен намек направи шефът на щатската спецагенция

От iNews.bg

Възможно ли е ЦРУ да подготвят операция, при която да бъде ликвидиран севернокорейският лиде Ким Чен Ун? Такъв въпрос вероятно ще си зададе всеки човек по света, който чуе последният коментар по този повод на шефа на щатската спецслужба Майк Помпео. От думите му обаче не се разбира със сигурност дали това е така или не. Трудно е да се повярва обаче, че човек на такъв пост би се шегувал с подобно нещо.

"Ако Ким умре, просто няма да говоря за това. Някой може да помисли, че това е случайно", каза Помпео с усмивка пред форум на служители от националната сигурност в САЩ, предаде БГНЕС. Във връзка с изказването местните медии припомнят, че ЦРУ има тъмна история в опити за ликвидирането на лидерите на Иран, Куба, Конго, Виетнам и Чили. А също и че по-рано тази година Северна Корея заяви, че ЦРУ се опитало да убие Ким Чен Ун с помощта на южнокорейските разузнавателни служби.

Директорът на ЦРУ посочи още, че правителството в Пхенян е на крачка от създаването на ядрена ракета, която би могла да удари цели в САЩ. И в тази връзка би трябвало да се работи, за да се предотврати подобна възможност. Официално Вашингтон твърди, че предпочита чрез дипломация и санкции Ким Чен Ун да бъде принуден да преговаря. Но и военната опция не е отхвърлена. Което категорично стана ясно през последните няколко месеца, включително от изказванията на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Водещи

Най-четени