Цяла рота джихадисти засече Интерпол в Италия 31.01 | 17:30

Бойците на „Ислямска държава“ щели да се прехвърлят в други европейски държави

От iNews.bg

Джихадисти, достатъчни да се попълни бройката на малка рота, са проникнали на Апенините. Интерпол разпространи списък на 50 предполагаеми бойци на терористичната групировка "Ислямска държава”, пристигнали в Италия, за да се прехвърлят оттам в други европейски държави, съобщи британският в. "Гардиън”, цитиран от БГНЕС. По данни на изданието всички 50 души са граждани на Тунис. Те са пристигнали на италианска територия с лодка. В списъка са имената и фамилиите на бойци от ИДИЛ с рождените им дати, предаде Нова ТВ.

Данните са били предадени на вътрешното министерство на Италия на 29 ноември миналата година, а оттам са споделени с антитерористични звена на други европейски държави. "Гардиън” пише, че по оценки на ООН 5500 тунизийци – най-много в сравнение с всяка друга страна, са заминали за Ирак и Сирия, за да се присъединят към джихадистите.

Британският вестник съобщава, че от юли 2017 г. над 3000 мигранти от Тунис живеят в района на югозападния сицилиански град Агридженто. Полицията е задържала и е установила самоличността на около 400 души.

Водещи

Най-четени