Частни компании искат да търсят изчезналия малайзийски самолет 17.10 | 14:01

Правителството все още обмисля дали да има позволи, преговаря и с Кирай и Австралия

От iNews.bg

Три компании предлагат да възобновят търсенето на самолет MH370, но малайзийското правителство все още не е взело решение дали да приеме някое от предложенията. Това съобщи министърът на транспорта на страната Лио Тионг Лай, предаде БГНЕС. Според него става дума за американската "Оушън Инфинити", холандската "Фугро" и неназована малайзийска компания.

Министърът посочи, че предложенията още се обсъждат и няма времева рамка за тяхното изпълнение. Той допълни, че Куала Лумпур води преговори с компаниите и офертите ще бъдат обсъдени и с Австралия и Китай. От изчезването на самолета минаха повече от 3 години и досега нито една от мащабните операции за издирване на останки не даде отговор какво в крайна сметка се е случило.

На 8 март 2014 г. 239 пътници и членове на екипажа се качиха на борда на самолета на малайзийските авиолинии от Куала Лумпур към Пекин. Малко по-късно самолетът изчезна без следа. Досега бяха претърсени над 120 000 квадратни километра от предполагаемото място на разбиване на самолета, но така и не бяха открити нито телата на пътуващите, нито авиопревозвача. Случаят остава една от най-големите мистерии в историята на гражданската авиация.

Водещи

Най-четени