Черен четвъртък в Истанбул 08.08 | 12:55

Проливни дъждове са създали проблеми за въздушния, сухопътния и морския транспорт

От Теодора Кокаланова

Водна стихия сполетя Истанбул. Турските всекидневници я окачествиха със заглавието "Черен четвъртък в Истанбул". Гражданите на космополитния град са преживели истински кошмар през изминалата нощ заради проливни дъждове, придружени с гръмотевици и светкавици. 

Бурята е създала проблеми за въздушния, сухопътния и морския транспорт. Движението по главните пътища е било почти блокирано. Временно са били отменени полетите от международното летище "Ататюрк".

Самолет, в който пътувал министърът на здравеопазването Мехмет Мюеззиноглу, излетял от Истанбул в 15:25 часа, но бил принуден да направи извънредно кацане в Чорлу заради лошото време. Временно е било преустановено движението по високоскоростната железопътна линия Истанбул–Анкара заради паднал кран близо до станция Коджаели.

На много места в Истанбул е имало прекъсване на електрозахранването. Множество подлези, жилищни сгради и офиси са наводнени. Двама души са били ранени, след като на площад "Беязит" върху тях паднало дърво, изтръгнато от бурята.

В окръг Сакария (Северозападна Турция) 18-годишен младеж е починал, след като бил ударен от мълния, а двама души са били ранени. Двама души са били тежко ранени от паднала мълния в община Орхангази в окръг Бурса (Северозападна Турция), допълва БТА. 

Водещи