Черните кутии на разбилия се малайзийски самолет не са в ДНР 20.07 | 15:43

Зам. министър-председателят на републиката опроверга появилата се информация

От Цанка Донкова

Черните кутии на разбилия се малайзийски самолет не са в самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР). Това стана ясно, след като заместник министър-председател Андрей Пургин отрече появилата се по-рано информация.

Някои медии разпространиха съобщение, че "черните кутии" са намерени и доставени в Донецк. "Няма да коментирам това. Такава информация се появи по шест пъти на ден. Това е пълна лъжа,..", заяви Пургин.

В същото време стана ясно, че европейските лидери Ангела Меркел, Франсоа Оланд и Дейвид Камерън са призовали руския президент Владимир Путин да окаже натиск върху бунтовниците в Източна Украйна, за да осигурят достъп до мястото на катастрофата на малайзийския самолет. Франсоа Оланд е заплашил с последствия руската страна, ако Путин откаже да сътрудничи на международните експерти за разследването на катастрофата на полет MH17.

Boeing 777 малайзийски авиокомпании се разби в четвъртък в района на Източна Украйна, докато извършваше полет от Амстердам до Куала Лумпур. На борда на самолета са били 298 души, 85 от които са били деца и 15 членове на екипажа. Няма оцелели от самолетна катастрофа.

Водещи

Най-четени