Чернокож ветеран от Ирак е убиецът на полицаи от Батън Руж 18.07 | 07:57

Случаят изключително напомня инцидента в Далас, където по униформените стреля служил в Афганистан

От iNews.bg

Убиец на полицаи в американския град Батън Руж е чернокож мъж, служил във военноморските сили при войната в Ирак. Вчера мъжът застреля и уби трима униформени и рани други. Паралелът с петорното убийство на полицаи в Далас, Тексас, е смразяващ. Там стрелецът е ветеран от Афганистан.

Извършителят на убийствата в Батън Руж е идентифициран от повечето американски медии като 29-годишния Гейвин Лонг. Той е убит от полицията, няма други издирвани с оръжие. БГНЕС припомня, че трима офицери загинаха при стрелбата в Батън Руж, станала на по-малко от миля от седалището на полицията. Само преди десетина дни двама полицаи убиха 37-годишния чернокож Елтън Стърлинг в град Батън Руж. След това пък четирима полицаи бяха убити, а други 11 ранени в центъра на американския град Далас по време на протести.

Отново в началото на юли в щата Минесота полицаи застреляха 32-годишния чернокож Филандо Кастиле. Той бе ранен с няколко изстрела на волана на колата си, след като бе спрян от пътни полицаи. Министерството на правосъдието в САЩ разследва инцидентите.

Водещи

Най-четени