Четири силни труса люляха Италия за час (ОБНОВЕНА) 18.01 | 12:32

Епицентърът бил на 110 км от столицата Рим

От iNews.bg

Италия още не се е отърсила от последните на разрушителни земетресения през есента на миналата година и отново беше сполетяна от природно бедствие. Четири силни труса разлюляха страната, при това в рамките на един час тази сутрин.

Най-силният трус бил с магнитуд от 5.6 по Рихтер. Първият бил усетен в 10:25 местно време, след това две размествания на земните пластове в 11:15 часа, а пет минути по-късно още едно, най-силното. Всички те били усетени и в Рим.

Горните етажи на сградите в столицата се люлели продължително и затова много хора излезли по улиците. Римското метро било евакуирано и затворено за проверки. Евакуирани били също и много музеи. Ученици от римски училища също прекъснали заниманията и излезли на улицата.

Епицентърът бил между градовете Акуила и Риети, близо до община Монтереале и на 110 км. от Рим. Трусът бил почувстван и във Флоренция.

Засега няма данни за жертви или пострадали. Съобщава се обаче за руини във вече пострадали сгради от предишните земетресения. Затворена е и магистралата между Рим и Акуила. Много от хората в селищата близо до епицентъра са от дни без ток заради засегнатите от снеговалежите линии.

Водещи

Най-четени