Четирима загинаха в Турция след престрелки и атентат 18.03 | 14:53

Двама от тях са полицаи, единият е станал жертва на терористичен акт

От iNews.bg

Четирима души са загинали днес в Турция в различни райони на страната. В единия случай става въпрос за атентат, извършен в югоизточната провинция Мардин в град Нусайбин. Там, според властите, бойци на ПКК са се врязали с автомобил срещу полицейски участък, след което са активирали самоделно взривно устройство. В резултат на атаката е загинал един полицай, а други трима са били ранени.

Други трима души са загинали днес в Анкара, включително и един полицай. Причината са две престрелки, случили се на две отделни места в турската столица, съобщава ТАСС. Първият инцидент е станал рано сутринта в квартал "Дикмен", където се намират много сгради на органите на реда и военните. Там по неизвестни причини сътрудник на полицията е открил огън по своя колега, работеща в службата за борба с контрабандата и организираната престъпност, както и по движещия се до нея човек. И двамата са загинали на място. Стрелецът е задържан, но все още не е ясно каква е била причината за нападението.

Отново сутринта, само че в района "Мамак", бивш затворник, който наскоро е бил освободен, е открил огън също по двама души. Раненият мъж е починал на място, а жената е все още жива, но е в болница и в тежко състояние.

Водещи

Най-четени