Четирима пострадали и един убит при стрелба в университет в Сиатъл (СНИМКИ) 06.06 | 09:38

Нападателят е задържан

От Беатрис Николoва

Четирима души са били простреляни, след като въоръжен мъж открил стрелба в университета Сиатъл Пасифик, съобщи Асошиейтед прес. Сиатълската полиция заяви, че служители на университета са успели да заловят и разоръжат стрелеца, който влязъл в сградата и прострелял четирима души, след което се опитал да презареди оръжието си. Полицията потвърди, че стрелецът е арестуван, но тепърва ще се изясняват мотивите за нападението.

От местната болница съобщиха, че мъж около 20-годишна възраст е починал от раните си, а млада жена е в критично състояние, въпреки, че й е направена животоспасяваща операция. Други двама мъже на възраст между 22 и 24 години, са в стабилно състояние без опасност за живота.

Това не е първият случай на стрелба в американски учебни заведения в САЩ. През март полицията в Кълъмбас простреля мъж, който зареждаше пистолета си в студентско общежитие. Ден по-късно в учебното заведение в щата Мериленд обявиха тревога в един от кампусите, след като въоръжен мъж нахлу на територията му.

През април шест души станаха жертва на стрелба, а други седем бяха ранени в близост до Калифорнийския университет в Санта Барбара.

 

Водещи

Най-четени