Четирима убити в чикагска болница заради любовна драма 20.11 | 10:30

Жертвите са полицейски служител, доктор и асистент-фармацевт, стрелецът също е мъртъв

От iNews

Четирима души бяха убити при стрелба в болница в източната част на Чикаго, предадоха световните агенции.

По информация на Си Ен Ен жертвите са полицейски служител, доктор и асистент-фармацевт. Стрелецът, който бил в интимни отношения с една от жертвите, също е мъртъв, като не е ясно дали е бил неутрализиран от полицията, или се е самоубил.

Според очевидци около 15.30 часа местно време в понеделник въоръжен мъж е стрелял няколко пъти по жена на паркинг пред болницата. Първоначално двамата са вървели заедно, после той се обърнал и прострелял жената. Неин приятел се опитал да помогне.

След позвъняване на 911 се отзовал полицейски екип, по който нападателят стрелял, още преди служителите на реда да напуснат автомобила си. Стрелецът избягал в болницата, а полицаите го последвали.

По време на престрелката освен полицай бил ранен фатално и служител на болницата. Отзовали се допълнително полицейски екипи и служители на пожарната.

Униформените се погрижили пациентите да са в безопасност. С действията си полицаите, отзовали се на стрелбата са спасили много животи, категоричен е Еди Джонсън от полицията в Чикаго.

Водещи

Най-четени