Членове на катарската управляваща династия отвлечени в Ирак 16.12 | 20:24

Терористи са нападнали ловния им бивак през нощта

От iNews.bg

Въоръжени мъже, пътуващи с голям конвой от камиони и джипове, похитиха най-малко 26 катарски граждани, докато са ловували в пустинен район в Ирак близо до границата със Саудитска Арабия. Това са съобщили местните власти и полицията, цитирани от Ройтерс.

Двама неназовани представители на иракските власти казаха, че сред отвлечените са и членове на управляващата династия в Катар. Емирството засега не е коментирало тези твърдения.

Катарците били отвлечениот ловния им бивак в пустинята в провинция Мусана. Започнала е голяма операция по издирване на отвлечените катарци.

Отвличането е станало в 3.00 часа местно време (полунощ по Гринуич), докато ловците са почивали в лагера си, посочва Франс прес.

Заедно с катарците са били похитени и двама иракски офицери, които са отговаряли за сигурността на участниците в лова.

Министерството на външните работи на Катар заяви, че е установило контакт с иракските власти и компетентните катарски служби за изясняване на обстоятелствата около отвличането на катарските ловци и за скорошното им освобождаване. Зам.- министърът на външните работи Мохамед ар Румайхи е изпратен незабавно в Багдад, за да следи случая отблизо.

 

Богати поданици на страните от Персийския залив обичат да ходят на лов в Ирак, Афганистан и Пакистан. Традиция на Арабския полуостров е да се стреля по ястреби. В страните от Персийския залив има ограничения за лова, но в гореспоменатите три държави няма подобни екологични забрани и богаташите-почитатели на лова могат да се посвещават свободно на хобито си.

Водещи

Най-четени