Чудо! Мъж оцеля след 3 дни заклещен на дъното на океана (СНИМКИ и ВИДЕО) 05.12 | 12:25

Сървайвърът е убеден, че избавлението му е подарено от Бога

От Филипа Тодева

Харисън Обжегба Окене може би ще се окаже най-щастливият човек на 2013 година, пише Time. Корабният готвач от нигерийски произход оцеля след почти три дни (60 часа), прекарани на дъното на Атлантическия океан.

Окене се озовал във въздушен мехур на потъналия кораб и така успял да оцелее. Тази седмица бе разпространено шокиращо видео на спасителната операция, която проведоха водолазите.

Инцидентът взе 11 жертви и затова не е изненадващо, че на видеото се чува как спасителите крещят: "Той е жив!", докато претърсват останките от плавателния съд. Екипите успели бързо да му осигурят вода и кислород. И най-важното – това, за което той се е молил през дългите часове на дъното на океана – да достигне повърхността.

В разтърсваща статия за спасяването на Окене, NY Post разказва за молитвите му, отправени към Бога от морските дълбини. "О, Господи, спаси ме, пощади живота ми", шепнел готвачът.

Именно заради това, когато видял спасителните екипи да идват, той бил убеден, че това е знак за избавление, дарено му от Бога.

Водещи

Най-четени