Чудо! Намериха 8 оцелели в затрупания италиански хотел 20.01 | 15:34

Сред тях има и 2 деца, спасителите се надяват да открият ое живи хора

От iNews.bg

Истинско чудо се случи при спасителната операция в затрупяния и полуразрушен от лавина хотел в Италия. Спасителните екипи са открили 8 оцелели, сред които и 2 деца. Хората са извадили невероятен късмет, тъй като попаднали в нещо като образувала се при срутването ниша. Така те не са били затрупани от снега. И въпреки че са прекарали под развалините близо 48 часа, са извадени в сравнително добро здравословно състояние.

Спасените са трима мъже, три жени и две деца, предаде БНР. Една от жените, заедно с дъщеря си, е била откарана с хеликоптер до болница. И двете обаче са добре. Спасителите все още се надяват да намерят и още оцелели под развалините.

 

Междувременно стана ясно, че прокуратурата в Италия вече води разследване за непредумишлено убийство. Причината – закъснелите спасителни операции, започнали два часа след подадените сигнали за помощ от оцелелите и заради необявените опасности от лавини. 

Стана известно, че хотелът край Фариндола съществува от 1972-ра година, обновен неотдавна и свързан с предполагаема злоупотреба за строеж, завършила в съда с оправдаване на заподозрените лица. 

Водещи

Най-четени