Шотландци: В Лондон са в паника от нов референдум 17.03 | 11:57

Тереза Мей ще се опита да успокои страстите с „План Великобритания“ за светло бъдеще

От iNews.bg

В Лондон изпадат в паника предвид евентуалното провеждане на нов референдум за независимост в Шотландия и отделянето й от Великобритания. Което важи и за самия британски премиер Тереза Мей. Това става ясно от изтекла информация за предстоящата реч на заместник-председателя на Шотландската национална партия Ангъс Робъртсън. Според непотвърдени данни в изказването си на конференцията на партията той директно ще обвини управляващите във Великобритания консерватори, че се страхуват от мнението на шотландците. И че премиерът Тереза Мей е "изпаднала в паника", отхвърляйки призивите за нов референдум за независимост на Шотландия, предаде БНР.

Самата Мей, която също ще държи реч, но пред своята Консервативна партия в Кардиф, се очаква отново да изтъкне, че работи в името на цялата страна. Очаква се също тя да оповести документ под надслов "План Великобритания", който визира по-светло бъдеще за Обединеното кралство.

Новата словесна битка идва по-малко от 24 часа, след като британското и шотландското правителства си размениха удари по повод на втори референдум за независимост. Първият министър на Шотландия Никола Стърджън настоя референдумът да се проведе през есента догодина, но британският премиер Тереза Мей отговори, че няма да даде разрешение за това преди края на преговорите за Брекзит.

Водещи

Най-четени