Шофьорът на камиона-убиец стигнал до Германия по Балканския маршрут 20.12 | 11:28

Свидетел на нападението гонил 2 км бягащия терорист и предавал на полицията накъде се движи

От iNews.bg

Шофьорът на камиона-убиец, който снощи се вряза в тълпата на коледния базар в Берлин, е дошъл в Германия като бежанец по т.нар. Балкански маршрут. Това разкриват от германските власти пред DPA. Самоличността му е разкрита. Той е пакистанец, както се твърдеше неофициално още през нощта. Името му е Невед Б. Той е роден на 1 януари 1993 г., което означава, че към момента е на 22 години.

Различните медии обаче дават различна информация относно момента, когато Невед е пристигнал в Германия. Според DPA това се е случило през февруари т.г. Според Bild обаче пакистанецът е пристигнал в град Пасау, който се намира в Югоизточна Германия, на 31 декември 2015 г., предаде "РИА Новости". Отбелязва се още, че Невед е бил известен на полицията заради няколко дребни нарушения на законите.

Междувременно стана ясно и че свидетел на терористичната атака е помогнал на полицията да задържи шофьора на камиона. Той е видял как Невед слиза от ТИР-а и побягва. Човекът тръгва след него и го гони в продължение на 2 км, предаде ZDF. През цялото време поддържа връзка с полицията по телефона и им съобщава местонахождението на терориста.

Водещи

Най-четени