Ще смени ли Тръмп държавния си секретар? 07.10 | 11:00

Във Вашингтон смятат, че дните на Тилърсън на поста са преброени

От iNews.bg

Официални лица от американската администрация смятат, че дните на Рекс Тилърсън на поста държавен секретар са преброени. Причината е в разногласията му с президента на страната Доналд Тръмп, съобщава CNN, позовавайки се на анонимни представители от изпълнителната власт на САЩ.

Според медията "повече от 10 източника от администрацията и дипломатическите кръгове" описват отношенията между Тилърсън и Тръмп като пълно падение. По техни сведения между държавния глава и ръководителя на външнополитическото ведомство в момента определено не се наблюдават "толкова близки взаимоотношения, каквито Тръмп поддържа с други членове на кабинета си". "Малък брой хора считат, че Тилърсън ще остане в Държавния департамент още дълго време", отбелязва телевизията, предаде БГНЕС.

По-рано пък информационният портал "Аксиос" съобщи, че "съветници и съюзници на Тръмп" дори вече обсъждат назначението на Майкъл Помпео на мястото на Рекс Тилърсън, въпреки че понастоящем Помпео е директор на ЦРУ. Интернет изданието цитира лица, които са дълбоко осведомени за динамиката на междуличностните отношения в настоящата администрация на САЩ. Именно те коментират, че връзката между Тръмп и Тилърсън е "обтегната до краен предел и не подлежи на възстановяване", тъй като двамата са загубили пълно доверие един в друг. Последната капка е било признанието на Тилърсън пред медиите в сряда, когато той открито сподели, че наистина има разногласия с президента на САЩ по основни външнополитически въпроси.

Водещи

Най-четени