Юнкер: Да премахнем смяната на времето! 12.09 | 10:52

Трябва да преодолеем различията между Севера и Юга, категоричен е той

От Ани Романова

Никой не е идеален, каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в последната си реч за състоянието на Европейския съюз пред парламентариситте на 28-те във френския град Страсбург.

"Ние имаме още много работа", каза още той. Юнкер посочи, че много аспекти на проблемите с имиграцията, младежката безработица и опазването на околната среда остават нерешени. "Само една силна и обединена Европа може да ни предпази нейните жители от вътрешни и външни заплахи. Ето защо ние започнахме да задълбочаваме сътрудничеството помежду си в областта на сигурността", каза още Юнкер, цитиран от novini.bg.

"До изборите за ЕП през май 2019 г. ние трябва да преодолеем различията между Севера и Юга. Дотогава трябва да покажем, че няма Север и Юг, няма Изток и Запад", категоричен бе ръководителят на органа на изпълнителната власт на ЕС.

"Смяната на времето трябва да ще бъде премахната", призова Юнкер. В същото време той посочи, че членките на блока трябва да вземат решение по този въпрос самостоятелно.

Водещи

Най-четени