Юнкер хвърлил €26 хил. на данъкоплатците за самолетен билет 10.08 | 11:31

Летял от Брюксел за Рим с частен самолет, оправданието е, че не е имало редовен

От iNews.bg

През февруари председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е платил над 26 000 евро от парите на европейските данъкоплатци за самолетен билет. Става въпрос за полет с частен самолет от Брюксел до Рим. Това разкри телевизия "Скай Нюз”, позовавайки се на документи, публикувани на сайта на неправителствената организация "Аксес Инфо”.

Телевизионният канал изтъква, че ръководителят на Еврокомисията и деветима негови подчинени са похарчили за двучасовия си полет точно 26 351 евро, предаде БГНЕС. Те са пътували към Рим за среща между Юнкер и президентът на Италия Серджо Матарела, който тогава заемаше поста и на министър-председателя Матео Ренци.

Според правилника европейските чиновници могат да летят на частни самолети само ако никой от авиопревозвачите няма възможност да ги обслужи. Затова и официалният представител на Европейската комисия Мина Андреева побърза да коментира, че "по това време не е имало търговски полети на разположение, които да отговарят на графика на председателя на Европейската комисия”.

Водещи

Най-четени