Янукович бяга без документи, самолетът му не е имал разрешение за излитане 23.02 | 10:38

Фаворит за премиер на Украйна е Юлия Тимошенко

От Теодора Кокаланова

Украинският президент Виктор Янукович, за чието отстраняване парламентът гласува днес, се е опитал да напусне страната с чартърен полет от летището на източния град Донецк, но е бил спрян поради липса на документи, предаде ИТАР-ТАСС. Междувременно негов съветник е заявил, че не се знае къде е украинският президент.

Бившият украински министър на вътрешните работи Виталий Захарченко, генералният прокурор Виктор Пшонка и изпълняващият длъжността министър на доходите и таксите Олександър Клименко също са се опитали да напуснат днес страната през летището на Донецк, но не са получили разрешение.

Днес Върховната Рада ще обсъжда коалиция за правителство и фаворит за премиер е Юлия Тимошенко. 

Късно вечерта в събота бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко, която бе освободена от затвора, пристигна със самолет от източния град Харков в Киев и бе посрещната триумфално на площад "Независимост" в центъра на столицата, предадоха световните агенции.

Тимошенко бе приветствана в инвалидна количка от десетките хиляди хора, които са се събрали на Евромайдана. През сълзи тя първо приветства героите на Украйна - демонстрантите, включително онези, които са дали живота си.

Юлия Тимошенко бе осъдена през 2010 г. на 7 години затвор за злоупотреба със служебно положение след избирането на Виктор Янукович за президент по-рано през същата година. Според Тимошенко Янукович трябва да дойде на Майдана. 

Водещи

Най-четени