Японско проучване: Путин има поне двама двойници! 20.10 | 16:45

Авторите на изследването са достигнали до това заключение, след като са използвали различни телевизионни кадри на руския държавен глава

От iNews

Проучване, проведено от японски учени, успя да установи, че президентът на Русия Владимир Путин в действителност има няколко двойници, които използва за различни събития и мероприятия.

Авторите на изследването са достигнали до това заключение, след като са използвали различни телевизионни кадри на руския държавен глава, в които са сравнили гласа и походката му посредством технология за лицево разпознаване с помощта на изкуствен интелект. Крайният резултат от проведените опити констатирал, че Путин разполага с "няколко" двойници, които присъстват на определени публични изяви.

Изследването констатира, че всеки един от тях има собствен уникален глас и маниери.

Така, например, било установено, че по време на честванията по повод Деня на победата на Червения площад на 9 май т.г. е присъствал истинският президент на Русия, докато Путин, който посети Кримския мост преди десет месеца, е "отговарял на оригинала" на 53 процента, пише "Дейли мейл".

Появата на Путин на фронта в окупирания Мариупол през март пък е бил достоверен на около 40% спрямо лицевото разпознаване на Путин от Червения площад, сочи анализът, който констатирал също, че има само 18% сходство между "Путин от Кримския мост" и "Путин от Мариупол".

В доклада се посочва, че руският президент има поне двама двойници.

"Освен разликата в произнасянето на звука "с", има разлика и в произнасянето на "ра" и "си", казват още изследователите.

"Има разлика в условията, които е направен записът, но все пак е изключително рядко да има толкова голяма разлика", казва експертът Муцутоши Мураока.

"Вероятността тези два гласа да принадлежат на различни хора е голяма", посочват още японските изследователи.

Докладът посочва, че Путин използва свои двойници заради високия риск от убийството му и водената от него война в Украйна.

Според тях е използван и двойник при визитата му в завода за хеликоптери в Сибир през март.

"Двойникът изнесе 30-минутната реч наистина забележително", казаха зрителите на TBS NEWS DIG.

След визитата му в завода се появиха спекулации, че това е двойник на Путин.

Мъжът, който е бил на посещение в завода, размахвал ръце и многократно докосвал носа си. Подобни движения не са характерни за Владимир Путин.

Бившият агент на КГБ Сергей Жирнов също заподозря, че двойник на Путин е бил в Сибир. Той забелязал, че мъжът не се страхувал от близък контакт с хора за разлика от президента на Русия, който е по-предпазлив.

Слуховете, че Путин използва свои двойници изобилстват, докато други твърдят пък, че страда от сериозен здравословен проблем.