Севернокорейският лидер май има наследник? 03.01 | 11:46

Съпругата му Ли Сол Джу, за която в последно време се говореше, че вероятно е бременна, явно вече е родила

От Елена Коцева

Съпругата на севернокорейския лидер Ли Сол Джу, за която в последно време се говореше, че вероятно е бременна, явно вече е родила, предава южнокорейската агенция Йонхап, цитирана от световните медии.

За новината се съди от репортаж на севернокорейската телевизия за тържествения прием на ръководството на Северна Корея по случай посрещането на новата година. На кадрите се вижда Ли Сол Чжу, облечена с тясна пола и блуза и без каквито и да е признаци за бременност.

Промяната във външния вид на съпругата на севернокорейския лидер е сериозна, след като на траурната церемония по повод годишнината от смъртта на бащата на лидера на страната Ким Чен Ир, тя беше в традиционна корейска рокля, под която си личеше напредналата бременност. Освен това Ли Сол Чжу в продължение на няколко месеца преди това изчезна от публичното пространство.

Според южнокорейски журналисти допълнително доказателство, че съпругата на Ким Чен Ун наистина е родила, е и популярната коледна песен When a Child is Born ("Когато се ражда дете"), изпълнена на приема от женски ансамбъл, пише РИА Новости.

За първи път от десетилетия в Северна Корея личният живот на лидера, който управлява страната, е толкова разкрит пред обществото. Анализатори отбелязват, че това показва промяна в курса на партийното ръководство и отваряне на "желязната завеса", в която живее страната.

Ким Чен Ун пое ръководството на държавата и на партията след смъртта на баща си Ким Чен Ир през декември 2011 г. Преди това няколко години се правиха догадки кой точно ще бъде наследника на Ир, като в самата Северна Корея се знаеше изключително малко за личния живот на сина на бившия ръководител.

За съпругата Ким Чен Ун – 27-годишната Ли Сол Джу, се знае, че е завършила университета, който носи името на Ким Ир Сен. Баща й е преподавател, а майка й – лекар. По данни на южнокорейското разузнаване лидерът на КНДР се е оженил за Ли Сол Джу още през 2009 г., като се предполага, че в семейството има още едно дете.

Водещи

Най-четени