Сенатор спира законопроект за безопасността на петролопроводите в САЩ 27.09 | 20:23

Ранд Пол е против намесата на федералните власти в материята

От iNews.bg

Законопроект, който трябва да затегне правилата за безопасност при работата на петролопроводи и газопроводи в САЩ, е блокиран за гласуване в Сената от един-единствен републиканец, пише AP.

Сенатор Ранд Пол не дава съгласието си за одобрение на законопроекта, само защото е принципно против федералните власти да се намесват по въпроси, които са в компетенцията на отделните щати. Одобрението на Пол е необходимо, за да може законопроектът да стигне възможно най-бързо до пленарна зала в Сената.

Нормата се подкрепя от всички колеги на Пол в Комисията по търговията, науката и транспорта. Дори и основни играчи в петролната и газовата индустрия в САЩ като Междущатската асоциация на природния газ, Американската газова асоциация и Асоциацията на операторите на петролопроводи подкрепят законопроекта.

Съгласно нормата ще бъдат назначени повече федерални инспектори по безопасност за боравене с петролопроводи и газопроводи, а операторите на тръбите ще трябва да докажат, че данните им за налягането в съоръженията са точни. Съгласно законопроекта федералните власти ще могат да нареждат на операторите да монтират автоматична система за спиране на подаването на петрол и газ.

Водещи