Сензацията на Уимбълдън! Джокович отстранен още в трети кръг 02.07 | 20:37

Сръбския номер 1 в световния тенис падна в четири сета от американеца Сам Куери

От iNews.bg

Най-голямата сензация на тазгодишния тенис турнир Уимбълдън поднесе американецът Сам Куери, който отстрани безславно световния номер 1 и най-голям претендент за титлата - Новак Джокович. Двамата изиграха четирисетов мач, при който Ноле бе надигран от американския двуметров гигант с 6-7(6), 1-6, 6-3, 6-7(5).

Тази година сърбинът се беше прицелил в спечелването на Голям шлем, след като от януари насам триумфира с титлите на "Аустрелиън Оупън" и "Ролан Гарос", но в крайна сметка засега се размина с мечтата си.

Двубоят между Джокович и Куери започна вчера, но заради дъжда беше прекъсван и подновяван. В петък 28-ят поставен в основната схема на турнира изненадващо спечели първите два сета, преди над Лондон да завали и мачът да бъде прекъснат.

В доиграването днес Джокович започна стабилно и набързо взе третата част, но 4-ят сет вървеше равностойно и без пробиви.

 

При резултат 6-5 за Куери двубоят отново бе прекъснат, а след подновяването Ноле вкара сета в тайбрек. Там обаче силно сервиращият американец се наложи с 5 точки и по този начин хвърли най-голямата бомба в света на тениса от началото на годината.

Водещи

Най-четени