Скандалната Мерилин Монро отново на "Оборище" №10 09.09 | 09:06

Специална селекция с най-забележителните произведения от изложбите на Музейната галерия за модерно изкуство през изминалите две години може да бъде видяна през месец септември

От Андриян Георгиев

Специална селекция с най-забележителните произведения от изложбите на Музейната галерия за модерно изкуство (МГМИ) през изминалите две години може да бъде видяна през месец септември на "Оборище" №10, съобщават от галерията.

Можем да се срещнем отново с цветните абстракции на Хуан Миро и еротичните форми в изкуството на Пикасо, редки творби на гениалния Салвадор Дали, вдъхновението на легендарния Анди Уорхол – Мерилин Монро, скандалния "диамантен череп" на Деймиън Хърст и много други.

Арт салонът на "Оборище" №10 е единствената галерия за модерно изкуство у нас, която развива пазарa на западноевропейско модерно и съвременно изкуство, като предлага произведения с музейно качество и инвестиционна стойност. Галерията разполага с най-значимата частна колекция от оригинални графични творби на известни майстори на 20 век като Пикасо, Шагал, Миро, Матис, Дали и топ имената на съвременната арт сцена.

През изминалите две години галерията предложи на българските ценители и колекционери поредица от забележителни арт събития.

Мащабна ретроспекция на следвоенно и съвременно американско изкуство бе организирана за първи път от българска галерия през пролетта. Експозицията представи съзвездието на американския авангард от 1950-те години до днес с имена като Уилям де Кунинг, Джаспър Джонс, Доналд Сълтън, Джим Дайн, Кийт Харинг. Специален акцент бяха платна на съвременни художници като ексцентричния Хънт Слонъм, хитовия поп арт артист Робърт Марс и белгиецът Дон Кен.

Колекционерът Ерик Мурло, собственик на най-голямата сбирка от графични произведения на модерните майстори бе специален гост на галерията през месец юни 2011г., за да представи в България първата си изложба с 50 редки творби на Пикасо, Миро, Леже, Шагал, Дюфи.

Водещи

Най-четени