След отхвърлянето на ветото: Ремонт на изборните правила отново 18.05 | 15:45

Има свръхочаквания към ветото и се преиначава значението на гласуването... Ветото е причина да погледнем, можем ли да прецизираме и други текстове, обяви Найден Зеленогорски

От iNews.bg

Дистанционното електронно гласуване ще гарантира възможността за безпроблемно упражняване на правото на глас навсякъде, коментира Зеленогорски

Отхвърлянето на ветото ще даде по-широка възможност за промени в ИК. Основната цел на мнозинството е да даде шанс на всички да упражнят правото си на глас, да гарантира честност на изборите, чрез промените в ИК.

Това каза от парламентарната трибуна Найден Зеленогорски, съпредседател на ПГ на Реформаторски блок.

Има свръхочаквания към ветото и се преиначава значението на гласуването, каза Зеленогорски. Най-важното е да има по-добър Изборен кодекс. Ветото  е причина да погледнем можем ли да прецизираме и други текстове, добави той.

Приемането на ветото означава, че ще се гледат само членовете, по които е наложено то и това стеснява възможността за промяна, каза той и подчерта, че отхвърлянето на ветото ще даде възможност на мнозинството да внесе нов законопроект за изменение на ИК.  

Дистанционното електронно гласуване, което ще бъде въведено най-късно през 2019 година,  ще гарантира възможността за безпроблемно упражняване на правото на глас навсякъде, коментира Зеленогорски и подчерта, че най-сериозното остижение на ИК е въвеждането на електронното гласуване.

Народното събрание прие Изборния кодекс със 135 от 165 гласа "за".

Водещи

Най-четени