Соня Йончева с огърлие "Златен век" 11.08 | 10:40

То й бе връчено снощи от министъра на културата Найден Тодоров след спектакъла "Мадам Бътерфлай" в Летния театър във Варна

От iNews

Световноизвестната българска оперна певица Соня Йончева получи отличието "Златен век" с огърлие.

Това стана снощи в Летния театър във Варна след спектакъла "Мадам Бътерфлай", в който тя беше солистка. Режисьор на операта на Джакомо Пучини е Нина Найденова, а на диригентския пулт беше Найден Тодоров.

Отличието, което се присъжда за изключителни принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност, беше връчено от служебния министър на културата Найден Тодоров:

"Най-голямата награда на МК е "Златен век" - огърлие. Винаги е стоял въпросът какви хора трябва да получават този "Златен век". Соня Йончева е човек, който може да накара всеки един от нас да се гордее с това, че е българин, а днес поводите за това не са много. И най-основната причина комисията на министерството да се спре тази година на огърлието "Златен век" за Соня Йончева е точно тази – че всеки път, когато се появи новина за нея, ние сме горди, че сме българи", каза за БНР министър Найден Тодоров.

Водещи

Най-четени