БСП в София няма да участва в сватби в Общинския съвет, няма и да кумува 15.01 | 09:21

Това заяви председателят на БСП-София Иван Таков относно блокажа в Столичния общински съвет и предстоящата днес среща в Общината

От iNews.bg

"Ние в такива сватби няма да участваме и дори няма и да кумуваме". Това заяви пред БНР председателят на БСП-София Иван Таков относно блокажа в Столичния общински съвет и предстоящата днес среща в Общината. 

"Дали ще има бял дим днес над Столична община - мога да ви кажа, че нашето отиване на тази среща е свързано по скоро с желанието ни от самото начало да говорим по нашите приоритети, които сме задали още в предизборната кампания, а и преди това. Вече не мога да разбера кой точно кани", коментира той и декларира, че винаги ще участват в конструктивни разговори, които могат да доведат до добри решения за града, защото, по думите му, той вече е в аварийно състояние.

Таков обаче уточни, че това не означава по никакъв начин, че ще участват в разговор за избор на председател на Общинския съвет днес. 

"Ние имаме наше решение. Ние сме издигнали наш кандидат за председател на СОС. Аз на този етап въобще не виждам защо трябва да променяме тази позиция", изтъкна той в интервю за предаването "Преди всички".

Според него за да се намери изход от ситуацията с председателя на СОС, трябва да се мисли в тези разговори да участват всички групи в Общинския съвет. 

Общи действия нито с ГЕРБ, нито с която и да било друга група в СОС, не сме имали, декларира Иван Таков относно искането за извънредно заседание днес по темата за програмата за саниране. По думите му нежеланието за участие в тази среща е тяхна позиция. 

По думите на лидера на БСП - София не са изключени и нови избори за Общински съвет, но според него разумът ще надделее и ще се стигне до избор на председател.

Водещи