Витоша отново приветства скиорите 10.12 | 13:47

Тази година ще има ски-сезон на Витоша, обяви Мирослав Найденов

От Елена Кирилова

Тази година ще има ски-сезон на Витоша и той ще бъде открит тази събота и неделя, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от агенция "Фокус”.

По думите му ски-сезонът няма нищо общо с наредбата и няма никакви причини тази година любителите на ски да не могат да практикуват този спорт.

Найденов изрази надеждите си на пистите да има сняг, защото всички останали въпроси са решени с Изпълнителната агенция по горите и с Държавното горско предприятие, което е собственик на пистите.

Министърът обясни, че ски съоръженията не са във формата, в която заслужават скиорите. По думите му проектът, свързан с Витоша, е нужно да бъде реализиран в много по-големи мащаби, защото в момента съоръженията са морално остарели и не са достатъчни.

"Сезон ще има, може и аз да се кача символично на откриването”, коментира Мирослав Найденов.

Той подчерта, че се надява да се постигне консенсус по проблемите с Витоша и да бъде приет по-добър закон. Освен това неправителствените организации, от своя страна, не бива да виждат всеки инвестиционен проект като намерение за унищожаване на природата, заяви министърът.

Според него София е единствената столица в Европейския съюз, която разполага с планина, намираща се на метри от града, което е голямо предимство.

Найденов разкри, че на 11 или 12 декември ще се срещне с концесионера на пистите на Витоша и каквото трябва, ще бъде направено.

Водещи

Най-четени