Възстановиха движението по бул. Арсеналски 16.09 | 09:30

В понеделник пускат движението и по бул. "Левски"

От Ани Романова

Движението по столичния бул. "Арсеналски" тръгва от днес, през нощта бе положен последният слой асфалт, ще продължи работа по тротоарите и изграждането на тролейбусното трасе. Утре се очаква да бъде пуснато и движението по столичния бул. "Васил Левски" в участъка от бул. "Цар Освободител" до паметника на Васил Левски. 

До 4.30 часа на 17 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по булеварда в този участък, съобщи Столична община. Автобусите, обслужващи линии 9, 280 и 306 и автобусите от нощните линии 3 и 4 променят своите маршрути, както следва:

- автобусите от линия № 9 в посока ул. "Ген. Гурко" ще се движат по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до моста при Стадион "Васил Левски", наляво по източното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", през пл. "Орлов мост" и по маршрута си до Автобаза Искър; - автобусите от линия № 280 - в посока СУ "Св. Климент Охридски" ще се движат от пл. "Орлов мост" надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до Военна академия, обратен завой по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до пл. "Орлов мост", наляво по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си до ж.к. "Студентски град"; - автобусите от линия № 306 – в посока СУ "Св. Климент Охридски" ще се движат от пл. "Орлов мост" надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до Военна академия, обратен завой по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до пл. "Орлов мост", наляво по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си до ж.к. "Младост 2";

- автобусите от нощна линия № N3 – в посока ж.к. "Овча купел" ще се движат от моста "Чавдар" направо по бул. "Княз Ал. Дондуков", наляво по ул. "Кракра", наляво по бул. "Янко Сакъзов", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Цар Освободител" и по маршрута си.

В посока Автостанция "Изток"автобусите ще се движат от пл. "Княз Александър I" по бул. "Цар Освободител", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до моста при Стадион "Васил Левски", наляво по източното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", наляво по бул. "Янко Сакъзов", надясно по бул. "Васил Левски", надясно по бул. "Княз Ал. Дондуков" и по маршрута си.

- автобусите от нощна линия № N4 – в посока ж.к. "Гоце Делчев" ще се движат от бул. "Мадрид", наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Цар Освободител" и по маршрута си.

В посока ж.к. "Дружба 2" – от пл. "Княз Александър I" по бул. "Цар Освободител", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до моста при Стадион "Васил Левски", наляво по източното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Мадрид" и по маршрута си.

Автобусите по линии №№ 9, 280, 306, N3 и N4 ще спират на всички съществуващи спирки по променените маршрути.

Тролейбусите, обслужващи линии 1, 2, 4 и 11 ще се движат по променени маршрути, както следва : - тролейбусите от линия № 1 – в посока Пета градска болница ще се движат от моста "Чавдар" по бул. "Княз Ал. Дондуков", надясно по бул. "Васил Левски" до пл. "Сточна гара", наляво по бул. "Сливница" с тролейбусна линия № 9, наляво по ул. "Г.С. Раковски", надясно по бул. "Патриарх Евтимий" и по маршрута си.

В посока ж. к. "Левски Г" – от тунела при НДК, наляво по ул. "Г.С.Раковски", надясно по бул. "Сливница", надясно по бул. "Васил Левски" до пл. "Васил Левски", обратно по бул. "Васил Левски", надясно по бул. "Княз Ал. Дондуков" до моста "Чавдар" и по маршрута си.

- тролейбусите от линия № 2 – в посока ж.к. "Бъкстон" ще се движат от моста "Чавдар" по бул. "Княз Ал. Дондуков", надясно по бул. "Васил Левски" до пл. "Сточна гара", наляво по бул. "Сливница" с тролейбусна линия № 9, наляво по ул. "Г.С. Раковски", надясно по бул. "Патриарх Евтимий" и по маршрута си.

В посока ж. к. "Хаджи Димитър" – от тунела при НДК, наляво по ул. "Г.С.Раковски", надясно по бул. "Сливница", надясно по бул. "Васил Левски" до пл. "Васил Левски", обратно по бул. "Васил Левски", надясно по бул. "Княз Ал. Дондуков" до моста "Чавдар" и по маршрута си.

- тролейбусите от линия № 4 – в посока ж.к. "Хаджи Димитър" ще се движат от бул. "Цариградско шосе", наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по ул. "Ген. Гурко", надясно по бул. "Васил Левски", надясно по бул. "Цар Освободител", по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си до ж.к. Дружба 2.

- тролейбусите от линия № 11 – в посока пл. "Сточна гара" ще се движат от бул. "Цариградско шосе", наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по ул. "Ген. Гурко", надясно по бул. "Васил Левски", надясно по бул. "Цар Освободител", по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си до ж.к. "Дружба 1".

Тролейбусите по линии №№ 1, 2, 4 и 11 ще спират на всички съществуващи спирки по променените маршрути. 

Във връзка със строителството на III диаметър на столичното метро и ремонт на участък от бул. "Пенчо Славейков" се въвежда промяна в организацията на движение. 

До 24 септември се забранява влизането на пътни превозни средства, както следва:

- по бул. "Пенчо Славейков" при кръстовището с ул. "Свети Георги Софийски". Движението ще се извършва двупосочно чрез обход по ул. "Свети Георги Софийски" и между бул. "Пенчо Славейков" и ул. "Константин Иречек" и по съществуващата пътна връзка;

- по южната половина от пътното платно на ул. "Свети Георги Софийски" в участък от около 50 м преди бул. "Пенчо Славейков" и по южната половина от пътното платно на бул. "Прага" в участък от около 20 м след бул. "Пенчо Славейков". Движението ще се извършва двупосочно в една пътна лента по северната половина от пътното платно по ул. "Свети Георги Софийски" и по бул. "Прага" в същия участък;

- по крайните две пътни ленти от източната страна на пътното платно на бул. "Пенчо Славейков" между ул. "Разслатица" и съществуващата временна пътна връзка.

до 24.00 часа на 24 септември се възстановява маршрутът на автобусна линия № 604 в посока гара "Искър" по бул. "Пенчо Славейков", надясно по ул. "Свети Георги Софийски", наляво по бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов", наляво по бул. "България" по маршрута си.

Променя се маршрутът на автобусна линия № 72 в посока хотел "Плиска" – по ул. "Свети Георги Софийски", надясно по съществуващата пътна връзка, надясно по бул. "Пенчо Славейков" и по маршрута си. В посока Западен парк автобусите от линия №72 ще се движат по бул. "Пенчо Славейков", наляво по съществуващата пътна връзка, наляво по ул. "Свети Георги Софийски" и по маршрута си.

Тролейбусите от линии №№ 2, 8 и 9 ще се движат по ул. "Свети Георги Софийки" към бул. "Прага" и оттам към ул. "Свети Георги Софийски".

Водещи

Най-четени