Гражданска защита премахнала ледените висулки 29.12 | 12:50

Столичният инспекторат започва проверки

От Елена Коцева

Екипите на Гражданската защита в столицата са премахвали ледени висулки по булевардите "Цариградско шосе", "Ситняково", на моста "Чавдар" и до гара Подуяне. 

Ледени висулки са премахнати и във Враца.

През изминалото денонощие екипите на Гражданската защита са участвали в 22 спасителни операции в страната.

В Шуменско са изтеглени 2 закъсали тежкотоварни автомобила, единият от които 8-тонен. Закъсала автоцистерна е изтеглена край София.

Във Видин са отводнени мазета в квартал" Заводски селища". Спасителите от Габрово са премахнали отломки от паднала скала.

Столичният инспекторат започва проверки за почистването на тротоарите от сняг и лед. Ще бъдат проверявани и прилежащи площи към търговски обекти и офиси. От Столичната община напомнят, че управителите на етажната собственост и фирмите са задължени да организират и почистят прилежащите им тротоарни части.

През тази нощ пътните настилки в София са обработени срещу заледявания.

Обработени са трасетата, по които се движи масовият градски транспорт, улиците с обществена значимост, както и стръмни участъци и мостове в районите "Люлин", "Овча купел", "Подуяне", "Младост", "Студентски", "Лозенец", "Триадица", "Оборище", "Връбница", "Витоша", "Нови Искър" и "Кремиковци".

Водещи

Най-четени