Заради маратона: Промени в движението в София 10.10 | 08:23

Вижте какви са те

От iNews

2750 души за заявили, че ще участват в 38-мото издание на Софийски маратон - Wizz Air София. Стартът на класическия маратон 42.195 км е от 9.30 ч. на площад "Княз Александър I"- пред Национална художествена галерия.

В 10 ч. ще стартират бегачите на 10 км. Променя се организацията на движение, информира Анатоли Илиев - заместник-председател на комисията за децата, младежта и спорта в Столичния общински съвет:

"Започва от 6 ч. поетапно спирането на движението, като започваме от центъра вървим до Ботевградско шосе - така че в 7.30 този маршрут, който е от "Батенберг" – Лъвов мост" – Ботевградско шосе ще бъде затворен до 15 ч. Като на Ботевградско шосе ще оставим двете лентите, те са три ленти. Ще ги разпределим така, че автомобилите да се движат в двете посоки. Оставили сме подходи, през които да се минава, да има и пропускателен режим. Погрижили сме се максимално да обезпечим така маршрута, че да не предизвикваме недоволство и струпване на автомобили".

Столична община ще осигури ваксинационен център в зоната на старт-финала пред Националната художествена галерия, за всички желаещи да се ваксинират срещу Covid-19.

Водещи

Най-четени