И петият опит за шеф на СОС се провали 18.12 | 14:50

Следващото заседание ще е чак на 11 януари

От iNews

И петият опит за избор на шеф на Столичния общински съвет се провали. Този път изборът беше между двама кандидати - доайенът Грети Стефанова от ПП-ДБ-СС и Пламен Данаилов от ИТН, но нито един от тях не успя да събере нужните 31 гласа. БСП и "Възраждане" напуснаха заседанието и не издигнаха този път кандидати.

След гласуването се обяви почивка, за да се направи нещо като председателски съвет и да се реши кога ще е следващият избор. От ПП-ДБ-СС предложиха следващото заседание да е на 20 декември. Алтернативното предложение пък беше за 11 януари, което се прие.

Общинските съветници ще трябва да си изберат председател до средата на февруари, защото в противен случай ще се насрочат нови избори за СОС. 

"Когато говорим за отговорност е добре и тези, които са управлявали, също да поемат своята. Отказвам да ми се вменява отговорност за неща, които са създадени от други. Проблемът с милионите за водния цикъл е наследен от предишната администрация. 70 милиона, които трябва да се платят и 0 лева в сметката. Това е наследството, с което аз трябва да се справям. Аз съм този, който търси решенията, включително всичко свързано с общинския съвет", каза кметът на София Васил Терзиев по време на заседанието, цитиран от "24 часа".

Водещи