Избират онлайн логото на София за Европейска столица на културата 10.06 | 20:23

В конкурса се включиха 76 участника от 5 държави

От Кремена Бедерева

В изпълнение на инициативата на Столичната община и в партньорство с Sofia Design Week, Асоциация за развитие на София организира международен конкурс за проект за логосистема за кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.     

В конкурса се включиха 76 участника от 5 държави – България, Гърция, Финландия, Германия и Португалия, съобщават от Столична община.   

Днес заседава международното жури, за да направи предварителен подбор от проекти, които ще участват в изложба в градска среда на ул.”Шишман” в рамките на фестивала Sofia Design Week на 18 юни.

Журито избра 14 проекта, които ще бъдат представени в изложба на ул.”Шишман”. От тях между 4 проекта от 11 до 18 юни гражданите ще имат възможност да определят победителя, чрез онлайн гласуване на www.sofia2019.bg.

На 18 юни в 20.00 часа ще бъде обявен победителя. Международното жури се състои от осем души.

Кандидатурата Европейска столица на културата е не само разкриване на културно-историческото наследство, това означава развитие на града като транспорт, инфраструктура, образование, култура, взаимоотношения.

Това каза Малина Едрева, председател на постоянната комисия по "Образование, култура и вероизповедания” към Столичен общински съвет. Успехът на един град за културна столица през 2019 година е успех за цялата страна.

Водещи

Най-четени