Издигнаха знамето на София с тържествен марш и водосвет 17.09 | 13:16

Опазим ли вярата, надеждата и любовта, ще опазим себе си като добри хора, заяви в речта си кметът Фандъкова

От Ани Романова

С тържествен марш, съпроводен от Гвардейската филохармония, и водосвет беше издигнато знамето на София по случай празника на града. На събитието, освен кмета Йорданка Фандъкова, присъстваха също и председателят на Столичен общински съвет Елен Герджиков и лидерът на БСП-София Калоян Паргов. 

"Опазим ли вярата, надеждата и любовта, ще опазим себе си като добри хора, семействата си като домове на обич и разбирателство и градът си като град на възможности и разбирателство", каза Йорданка Фандъкова на тържествената церемония по случай празника на град София.

"Честит празник на всички! Честит празник на вярата, надеждата и любовта. Нека те бъдат щита, който ни предпазва от злото на деня и неправдите, които нараняват сърцата ни. Днес, денят на София е денят на божията премъдрост, съвпадащ с първия учебен ден. Хиляди ученици влизат в класните стаи, разчитаме, че техните учители ще ги учат как да бъдат отговорни млади хора", заяви още тя.

По думите й нашите малки всекидневни избори са големите примери за децата, а градът ни е сложна мрежа от човешки отношения, не просто коли, блокове, улици и пътни знаци. "Вярвам, че децата са единствените, които имат сила да ни променят, защото тяхната сигурност е смисълът на нашия живот.

Нека си дадем сметка, когато бързаме, къде стигаме; когато отнемаме предимство, какво даваме; когато сме груби, кого нараняваме. Черногледството няма празник, нека не го превръщаме в наш делник", заяви още тя. 

Ето и събитията до края на деня, организирани от Столична община по случай Деня на София.

- 17.30 ч. – 18.30 ч., Открита сцена пред "Музей за история на София" на пл. "Бански" №1 – Концерт на Гвардейския представителен духов оркестър;

- 17.30 ч. – 18.30 ч., пред Народен театър "Иван Вазов” – Концерт на Софийския духов оркестър

- 18.30 ч., Народен театър "Иван Вазов” – Тържествена церемония за връчване Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата (излъчване по БНТ 1 в 22.00 ч.)

- 20.30 ч. – 21.15 ч., пред Народен театър "Иван Вазов” – Уличен пърформанс със светлини и кукли "Нощта на белите коне” на "Жар Театър”; 

- 21.00 ч., пред Народен театър "Иван Вазов" –  Празнична заря.

Снимка: Стоп кадър, Канал3

Водещи

Най-четени