Искат да ремонтират пространството около НДК с евросредства 24.01 | 12:43

Столичната община ще кандидатства по ОП "Регионално развитие" за обновяването

От Кремена Бедерева

Столичната община ще кандидатства по Оперативната програма "Регионално развитие" за възстановяване и обновяване на пространството около НДК, реши Столичният общински съвет (СОС).

Докладът е внесен от кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Заместник-кметът по екология Мария Бояджийска посочи по време на обсъждането на доклада, че е е направено проучване на собствеността на терена около НДК и е издаден официален акт от 12 декември 2012 година, според който пространството около Двореца на културата е собственост на Столичната община.

По думите на заместник-кмета единствено сградата на НДК е частна държавна собственост.

На днешното заседание на СОС бе приет отчет за изпълнение на Едногодишния план за действие и реализация на Стратегията за развитие на средното образование в Столична община за 2012 година, както и Едногодишен план за действие по реализация на Стратегията за развитие на средното образование в Столична община за 2013 година.

Докладът е на заместник-кмета по култура и образование Тодор Чобанов, уточнява още БТА.

Общинските съветници приеха и Календара на културните събития на Столична община за 2013 година. Подкрепен бе и доклад относно Програмата за изграждане и рехабилитация на транспортната инфраструктура на територията на Столична община за периода 2013-2016 година, чиито вносител е заместник-кметът по транспорт Любомир Христов.

Съветниците утвърдиха още финансирането на проект за изграждане, разширение и рехабилитация на улици и булеварди от уличната мрежа в София.

Водещи

Най-четени