Катастрофа - причина за падналия светофар 16.01 | 09:00

Материалните щети възлизат на няколко хиляди лева, каза зам.-кметът на София Любомир Христов

От Кремена Бедерева

Светофарът на кръстовището на бул. "Арсеналски” и бул. "Черни връх” най-вероятно е паднал вследствие на пътнотранспортно произшествие. Това каза пред Агенция "Фокус” заместник-кметът по транспорт на Столична община Любомир Христов.

"Ниската конструкция за пешеходния светофар, основата и конзолата в конструкцията на тротоара са абсолютно здрави. По данни на "Пътна полиция” инцидентът вероятно е в резултат на пътнотранспортно произшествие, за което все още не е установен евентуалният извършител”, каза Христов.

Към 6.30 ч. светофарът е премахнат от фирмата, която поддържа светофарните системи в София и в рамките на деня, най-късно утре (17 януари), ще бъде възстановен, обясни Любомир Христов.

Няма сериозни затруднения за движението, защото светофарът е обслужвал пешеходното пресичане само в една посока и не е свързан със светофарните конзоли, които регулират автомобилното движение.

Материалните щети възлизат на няколко хиляди лева, посочи Христов. "Всяка щета върху инфраструктурата по подобни причини са средства, които общината трябва да разходва извънредно, вместо да се влагат за модернизация или развитие на системите”, каза още заместник-кметът на Столична община.

Водещи

Най-четени