Мият два пъти повече софийски улици 04.04 | 10:27

Кметът на София инспектира дейностите по миенето на столични улици

От Кремена Бедерева

Два пъти повече е площта на улиците в София, които ще бъдат измити през тази година. Това съобщи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, която инспектира дейностите по миенето на бул. "Шипченски проход", съобщават от пресцентъра на Столична община.

Увеличението на площта на пътните настилки се дължи на нарасналия десет пъти брой на вътрешнокварталните улици, които ще бъдат измити. От общо 2200 км улици и булеварди вътрешнокварталните са 1000 км, каза също кметът Фандъкова.

Тя уточни, че са предвидени за миене само улиците в кварталите, където е изградена канализационна система.

Върху автомобилите, които са паркирали по улиците, където ще се мие, ще се поставят информационни бележки, за да бъдат преместени от собствениците им.

По време на проверката на дейностите по миене на бул. "Шипченски проход" бе установено, че собствениците на автомобили не са ги преместили, което затруднява екипите на почистващите фирми.

През миналата седмица бяха измити улици и площади като ул."Граф Игнатиев", бул.”Витоша”, бул.”Евлоги и Христо Георгиеви” и др., както и площадите "Гарибалди", "Славейков", "Св. Неделя" и пред Съдебната палата.

Столичен инспекторат е изготвил график за месец април за миене по райони. Ще бъдат измити, освен улици и булеварди, по които се движи масовия градски транспорт и улици с обществена значимост, подлези и дворове на училища.

Водещи

Най-четени