Наводни се новата метростанция до НДК 16.09 | 19:25

Хората прескачат стълбите, за да могат да вървят нормално, а не да "джaпат"

От Кремена Бедерева

Две седмици след откриването на новата метростанция до НДК, дъждът в София наводни подлезът.

Отводнителните канали не успяха да се справят с продължилия през целия ден валеж, съобщава bTV.

Хората прескачат стълбите, за да могат да вървят нормално, а не да "джaпат", пише наш потребител. Пътници дори са пуснали хартиено корабче във водата.

Линията на метрото бе открита в края на август от председателя на Европейската комисия (ЕК) Жозе Барозу и премиера Бойко Борисов.

Новата метролиния е с трасе с дължина 11 км и има 11 спирки. Капацитетът ѝ за 130 хиляди пътници дневно, а прогнозите са с нея трафикът по улиците да се облекчи сериозно.

С пускането на новата линия картите за метрото поскъпнаха – персоналната вече е 35 лева, а тази без име и снимка – 42 лева, вместо досегашните 23 и 28 лева. Цената на билета остана непроменена – 1 лев.

На някои от метростанциите пък бяха изградени т.нар. буферни паркинги, на които хората, използващи метрото, ще могат да паркират на преференциални цени.

За нуждите на метрото след пускането на втората линия бяха купени 18 влака, всеки с капацитет 1100 пътници. Новите машини са много по-икономични от старите влакчета и се очаква да намалят разхода за електроенергия с 25%.

Водещи

Най-четени