Над 2500 софийски рокери стартираха сезона 26.03 | 13:01

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова откри началото мотосезона

От Елена Коцева

Повече от 2500 рокери се събраха на площада пред столичния храм-паметник "Свети Александър Невски”.

Последната събота на месец март по традиция е началото на новия мото сезон. След седмици усилена подготовка, за да стегнат за предстоящите хубави дни машините си, рокерите се събират на водосвет за безаварийно лято.

Вече по традиция кметът на Столична община Йорданка Фандъкова откри началото мотосезона. Тази година той съвпадна с кампанията "Малки и големи заедно на пътя”. Инициативата апелира за повече толерантност между шофьорите на всички превозни средства на пътя и цели повишаването на вниманието на водачите на превозни средства за по-безопасно движение.

В обръщението си към рокерите Фандъкова каза, че е много хубаво това, че всяка година този площад става все по-тесен. 

Кметът апелира всички водачи да пазят малките деца на пътя. По думите й – във всяка къща и във всеки дом има дете, братче или сестриче. 

Фандъкова постави символичен стикер на най-големия камион в България, който ще предвожда рокерското шествие по софийските улици. 

На стикера е мотото на кампанията"Малки и големи заедно на пътя”. 

Комисар Ваньо Стоевски, началник на "Пътна полиция” при СДВР, който също присъства на площада, заяви, че мотоциклетистите са най-рисковите и най-уязвимите на пътя, затова трябва стриктно да спазват правилата за движение.

Рокерският пролетен празник продължава с шествие, което ще премине по следния маршрут: от пл.”Св. Ал. Невски” по ул.”Оборище”, бул.”Васил Левски”, бул.”Патриарх Евтимий”, бул.”Проф. Фр. Нансен”, бул.”България” до локалното платно на Околовръстен път, между пътен възел "Бояна” и НИМ. 

Водещи

Най-четени