Надлез "Надежда" готов до края на август 17.06 | 15:35

Той не е реконструиран, откакто е построен през 60-те години

От Кремена Бедерева

Ремонтът на надлеза "Надежда" трябва да завърши до края на август. Това коментира пред журналисти заместник-кметът по транспорта в Столичната община Любомир Христов.

В момента се ремонтират осем съоръжения, предстои работата по още четири. Целта е дейностите да приключат заедно с рехабилитацията на бул. "Мария Луиза" и с пускането в експлоатация на втората линия на метрото, посочи Христов.

По думите му засега изпълнителят има малко намаляване на сроковете. Част от ремонтните дейности се извършват през нощта, за да има синхрон с движението на минаващите под надлеза влакове и да не се прекъсва работата.

Надлезът "Надежда" не е реконструиран, откакто е построен през 60-те години, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. През следващата година ще продължи ремонтът на още шест съоръжения.

Надяваме се хората да проявят разбиране, целта е да осигурим тяхната сигурност и спокойствие, когато минават по реконструираните мостове, посочи кметът. Устойчивостта на съоръженията при земетресение ще бъде "9-а степен".

Водещи

Най-четени