Ново протестно шествие се готви в София 20.09 | 08:30

Недоволните от новите правила за паркиране организират палатков лагер пред Столична община

От Кремена Бедерева

Целта на протестиращите е да покажат, че държат на премахването на данък - паркинг, съобщават организаторите.

Шествието ще се проведе днес (20 септември) от 18.30 ч. То ще тръгне от площад "Славейков”, ще премине по улица "Г.С. Раковски” и ще завърши пред сградата на ул. "Московска” 33. На последната локация ще бъде разположен палатков лагер, който ще се намира в градинката пред СО.

Протестиращите ще държат палатките си там за неопределено време, като престоят им ще зависи от реакцията на СО и Столичния общински съвет за удовлетворяване на исканията им.

Протестът се организира от граждани от Facebook групата "НЕ на ДАНЪК ПАРКИНГ за живущите в зоните с платено паркиране!”.

 Вече няколко пъти пред кмета и пред СОС бе представено искане за коригирането на Раздел 2.3. "Режим на локално платено паркиране на ППС на собственици на жилищни имоти, попадащи в зоните за почасово платено паркиране”, както и на свързаните с него Приложения 14, 15 и 15А от Наредба за организация на движението на територията на Столична община (НОДТСО), приет с Решение №148 по Протокол №12 от 22.03.2012 г., но така и не срещнаха разбиране от управляващото мнозинство.

Организаторите очакват в протеста да се включат и други граждани, които не са членове на групата в социалната мрежа, но са засегнати от промените в наредбата за паркиране. Въпреки че призовават всички за участие в шествието, обединените около мотото "НЕ на ДАНЪК ПАРКИНГ” не искат протестът да бъде политизиран.

Водещи

Най-четени