Парното в София скача с 20%? 07.09 | 17:14

БСП скочи на Фандъкова заради опита за драстичен ръст на сметките от 1 януари

От iNews

С колко процента са поскъпнали парното и топлата вода в София от 2010 г. досега? Този въпрос постави общинският съветник от БСП Николай Николов в питане до кмета на София Йорданка Фандъкова. Причината е новината, че сметките им за парно могат отново да поскъпнат с 20% от 1 януари 2022 г.

"Колко ремонта е извършила "Топлофикация София" от 2010 г. досега и на каква стойност възлизат те? Колко от ремонтите, извършени от дружеството за последните 10 години досега, са имали нужда от повторен ремонт и налагани ли са санкции за забавяне или некачествено изпълнение и в какъв размер са те?", пита още общинският съветник от БСП.

Николов съобщи, че на 3 септември в точка "разни" на комисията по "Инженерно и енергийно планиране" към Столичен общински съвет е имало изслушване на директора на "Топлофикация София" ЕАД г-н Александър Александров.

"Не вярвам, че това изслушване е успокоило или разрешило предстоящите проблеми, с които ще се сблъскат столичани. Очевидно справянето с тази криза и състоянието, в което се намира "Топлофикация София" ще изисква да се впрегнат всички усилия на общинските съветници от всички партии, експерти, както и помощ от държавата", смята той.

"Буди недоумение, както у мен, така и в столичани, защо през годините има постоянно поскъпване на услугата, въпреки че е имало спад на цената на синьото гориво за България", заяви още Николай Николов.

Водещи

Най-четени