Пием ракия, мръщим се на вафлите 08.05 | 15:23

От българските стоки търсим предимно козметика, млечни и месни продукти, твърдят производителите от изложението "Изберете българското"

От Марио Евстатиев

Най-голям интерес на изложението "Избирам българското” има към козметиката, млечните и месните продукти. Най-малко търсени са традиционните български вафли и сладки, твърдят производителите.

По думите им на не по-малко внимание се радват щандовете, предлагащи български качествен алкохол.

Продавач от щанд на една от големите изби в България твърди, че българинът пие предимно ракия, по-малко са ориентираните към вината.

Посетителите на "Изберете българското” могат да се сдобият с цветни кофи за боклук, екологично чист мед, козметика, месни, млечни и сладкарски продукти на български производители.

Щандовете на производителите са разположени в градинката пред Народния театър "Иван Вазов" и ще работят до 11 май включително. Според повечето производители, изложението се радва на голям интерес от посетителите, но заради кризата, все по-малко хора си тръгват от щандовете с покупка.

Български пчелен мед, произведен в екологично чист район, също може да се намери на изложението. Производител от Белоградчик дебютира с отбрани видове от пчелния продукт, които специално за случая предлага на промоционални цени.

Най-четени