Полицията не откри взривно устройство в централата на ПГ "Атака"* 21.12 | 12:45

Ул. "Врабча", където се намира сградата на партията, бе отцепена заради попаден сигнал за бомба

От Кремена Бедерева

Не е открито взривно устройство след проверка на СДОТО и МВР в централата на ПГ "Атака", съобщават от пресцентъра на МВР.

Националният сбор на "Атака", насрочен за 13.00 часа, няма да бъде отменен, въпреки сигнала за бомба, поставена в централата на партията, научи БТА от пресцентъра на "Атака".

По-рано от МВР съобщиха, че има сигнал за поставено взривно устройство в централата на "Врабча" 1, където ще се състои сборът.

iNews припомня, че старши комисар Валери Йорданов каза, че "има сигнал за поставено взривно устройство, колегите от Районното управление са там, ще пристигне екип на СДОТО, за да извърши необходимата проверка за подадения сигнал. Зависи вече и какво ще преценят самите организатори в централата".

"Има възможност, след като се извърши проверката, който отговаря там за мероприятието, да даде съгласие да продължат и тогава могат да продължат. Иначе сградата се затваря за 24 часа”, обясни още Валери Йорданов.

Малко след 11 часа днес полицията затвори за движение столичната улица "Врабча”, между бул. "Раковски” и ул. "Париж”.

 Днес сутринта - 21 декември, стана ясно, че четирима депутата напускаха ПГ "Атака". Това съобщи в началото на  последното пленарно заседание за тази година председателят на парламента Цецка Цачева.

С напускането на четирима народни представители, Парламентарната група на "Атака" в 41-вото Народно събрание остава с десет депутати. Десет депутати е минимумът за съществуването на парламентарна група.

*Информацията е актуализирана към 12.45 часа.

Водещи

Най-четени