Предлагат "Цариградско шосе" да бъде отворено за мотори 07.05 | 19:04

Предложението е внесено в СОС от зам.-кмета Л. Христов. И шефът на КАТ е "за"

От Диана Цветкова

Забраната мотоциклети и мотопеди да се движат по част от столичния бул. "Цариградско шосе" вероятно ще бъде премахната това лято.

Предложението за промяната в организацията на движението е внесено от заместник-кмета на София Любомир Христов. В момента мотористите нямат право да се движат в участъка от булеварда между Орлов мост и бул. "Г. М. Димитров".

Христов се позовава на предложение на мото клуб "Мото МС", от където заявяват, че сега действащите правила повишават предпоставките от пътнотранспортни произшествия, заради големите задръствания и неподходящата настилка на алтернативните маршрути.

Предложението е подкрепено и от началника на столичната "Пътна полиция" Богдан Милчев, според когото е напълно възможно ограничението да отпадне до започването на активния сезон за движение на моторите.

Милчев посочва, че в аналогичните на "Цариградско шосе" пътни участъци няма въведена такава забрана, а в момента двуколесните машини се отклоняват по обходни маршрути заедно с тежкотоварните автомобили, което създава предпоставки за тежки катастрофи.

"Обходните маршрути се характеризират с голямо натоварване, малък габарит на пътните платна, лоша пътна настилка", мотивира се шефът на КАТ.

Предложението за "отварянето" на цялото "Цариградско шосе" за мотоциклети и мотопеди вероятно ще бъде гласувано в началото на юни.

Водещи

Най-четени