Пускат кръстовището на бул. "Акад. Иван Гешов" 17.12 | 11:21

Това е третото кръстовище на две нива, което се изгражда през тази година в София

От Елена Кирилова

В събота (22 декември) вероятно ще бъде пуснато движението по новото кръстовище, което се изгражда на бул. "Иван Гешов” и ул. "Георги Софийски”, заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция "Фокус”.

Кръстовището на бул."Гешов" и бул. "Св. Георги Софийски" е третото кръстовище на две нива, което се изгражда през тази година в София. Строежът започна в края на април тази година.

Фандъкова обясни, че предложеният бюджет за СО за следващата година предполага растежът в областта да продължи, въпреки продължаващата финансова криза. Образованието, инфраструктурата, екологията и намаляването на разходите в администрацията ще продължат да бъдат основни приоритети, както и по-строгата финансова дисциплина, обясни столичният кмет.

Като един от основните успехи през тази година Йорданка Фандъкова посочи изграждането на втората линия на метрото и реализирането на две кръстовища на две нива. Тя подчерта, че са заложени и средства за енергийна ефективност, както и за обновяване и прилагане на енергоспестяващо мероприятие в общинските сгради.

Според Фандъкова успешна е и работата с детските градини, които непрестанно увеличават своите места. Само за 2012 г. броят на новооткритите места за деца наброяват 1200, поясни тя. Според плановете на Столична община, през следващата година в детските градини ще бъдат открити още 1800 нови места.

Бюджетът на СО за следващата година не предполага увеличение на местните данъци и такси, обясни Фандъкова. Общата стойност на бюджета ще е 1 145 535 034 лева.

280 млн. лева са предвидени по три оперативни програми. Строителството на два участъка на метрото ще бъде осъществено с нови 110 млн. евро, заяви кметът на София. Освен това ще продължи изграждането на канализационна мрежа в града.

Най-четени