Първи подробности за убийството в София 04.07 | 18:30

Участниците в стрелбата са техни стари познайници, с дълги досиета, според МВР

От iNews

"Първо е имало сбиване, което е прераснало в престрелка. Все още не е ясна причината за сбиването. По първоначални данни убитият е човек, който е дошъл на място и е нападнал собствениците на заложната къща", заяви главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев, предаде репортер на "Фокус". На място беше и шефът на СДВР Любомир Николов.

"На местопрестъплението са намерени две оръжия. Има данни, че собственикът на заложната къща притежава законно оръжие. По отношение на нападателя – няма такава информация. Жертвата има криминално досие – 11 регистрации за различен вид престъпления, сред които кражби и телесни повреди", допълниха от МВР.

Николов обясни, че участниците в стрелбата са техни стари познайници, с дълги досиета. Няма данни да има избягали от местопроизшествието. 

Припомняме, че сигналът за стрелбата е получен в 15:01 ч. "Към мястото веднага са тръгнали три линейки. Мъж на видима възраст 45-46 години е починал на място. 22-годишен мъж е с прострелна рана в гърдите и крака – той е настанен в "Пирогов". Друг е с прострелна рана в бедрото и е хоспитализиран във ВМА", посочиха от Спешна помощ.

Водещи

Най-четени