Разкриха убийството на възрастна жена от "Люлин" 14.03 | 15:57

Задържан за тежкото престъпление е нейният внук - Л.В. на 39 години от София

От Кремена Бедерева

Криминалисти от сектор "Престъпления против личността” в столичната дирекция, техни колеги от Девето районно управление и разследващи полицаи разкриха убийството на възрастна жена, извършено в апартамента й в ж.к. "Люлин”, съобщават от пресцентъра на МВР.

Задържан за тежкото престъпление е нейният внук - Л.В. на 39 години от София. В късния следобед на 12 март на тел. 112 позвънила лична лекарка от ДКЦ в ж.к. "Люлин” и съобщила за починала в дома си 81-годишна нейна пациентка. На място били изпратени екип на Девето районно управление и съдебен лекар, който установил охлузвания по тялото на възрастната жена.

Според аутопсията А.Р. имала счупени ребра, най-вероятно вследствие на натиск. Това навело криминалистите на мисълта, че възрастната жена е жертва на побой. При извършения повторен оглед на жилището, обитавано от собственичката и нейния внук, били иззети дактилоскопни и биологични следи.

В хода на разследването се установило, че автор на тежкото престъпление е внукът на убитата – Л.В. на 39 години. Мъжът прекарал уикенда в Бургас и когато се прибрал в понеделник сутринта, се скарал с баба си. Употребилият солидно количество алкохол Л.В. се нахвърлил върху нея, блъснал я на земята и я натиснал с ръце по гръдния кош.

Л.В. е задържан за 72 часа в Девето районно управление, а Софийската районна прокуратура му повдигнала обвинение по чл. 115 от НК.

Водещи

Най-четени